Környezettudatosság

A környezettudatosság a Hager Csoport életének szerves része. Mindenhol, ahol a cég tevékenykedik, az elsődleges céljai közé tartozik a környezetvédelem.

Környezettudatos csomagolás

Egy egységes márkához szorosan hozzátartozik az egységes megjelenés is. Ennek érdekében kezdődött el az új csomagolás bevezetése 2010.január 1-jétől. Nem csak a gyártó és a kereskedő közötti logisztikát javította, hanem a ökológia és gazdaságosság egyensúlyát is. Az új csomagolás gazdasági és környezeti szempontok figyelembe vételével lett kialakítva. Így tudunk jó példával elöl járni a környezetvédelem terén.

Az új csomagolás anyaga 100%-ig újra hasznosított kartonból készül. Vegyi fehérítőszer mentes, ezért a természetes natúr szín, továbbá törekedtünk a lehető legkevesebb ragasztóanyag felhasználására is.

Ezen kívül a karton teljes egészében egy féle anyagból áll, megkönnyítve az újrahasznosítást.

Az optimális hullámpapír használattal és a kifinomult konstrukciókkal sikerült 20%-al csökkenteni a papírfelhasználást, anélkül, hogy a minőség és a stabilitás sérült volna. A festék felhasználása is tudatosan lett minimalizálva, 60%-ról 10%-ra lett csökkentve a nyomtatott felületek nagysága. Egyedüli felhasznált szín a tiszta fehér. Ez oldószermentes, természetes vízbázisú festék, magas környezeti kompatibilitással.